A l’Estat espanyol, quan algú es retira (sigui polític, jutge o esportista) li agafa un “atac de lucidesa” i comença a dir les coses pel seu nom.
En una entrevista a Ràdio Marca, se li comentava a Sitapha Savané el recent incident de caràcter racista sofert pel jugador de futbol italià Mario Ballotelli i, més enllà de comentar aquesta i altres situacions semblants viscudes per ell, l’entrevista va passar al terreny polític.
Encara en l’àmbit esportiu Savané diu: “A mi tant me fa que em diguin ‘negre’, una altra cosa no seré, però això sí, el pitjor és quan es diu amb to de menyspreu”. També li desagrada que la reacció depengui de la notorietat del jugador o del pes que tingui a l’equip: “Ballotelli és un referent al seu equip, el Brescia, i es pot permetre rebotar-se. Altres jugadors ho tenen més difícil”. En qualsevol cas, assegura “Trobo a faltar solidaritat quan hi ha casos com el de Balotelli“, o com quan es va encarar amb un seguidor del seu equip en sentir que li deia “negre de merda” a un jugador rival.
En ser preguntat en clau de política, Savané és molt clar: “Em preocupa molt com es tracta políticament l’emigració a Espanya. Mentre s’obvien temes com la corrupció s’ataca els emigrants perquè són la baula més feble”.
Retirat el 2018, Savané ha estat professional durant 18 anys, jugant al Menorca, Tenerife, Gran Canària, Joventut (segon màxim taponador de la lliga 14-15) i acabant a l’Estudiantes.