Pepe Reina estava a l’espera que Cilessen deixés el València per anar-hi, però se n’està cansant, que la situació entre el club xe i el porter holandès, ex del Barça, està travada, i pensa escoltar l’oferta de la Lazio per dues temporades. Coneguda l’afiliació política del porter madrileny, en aquest sentit l’equip romà pot anar-li bé, ja que la Lazio és un club marcat per l’ombra del feixisme. Donem-ne algunes claus:
Un seguidor de l’equip blau cel va ser el dictador Benito Mussolini. El Duce va prendre el poder l’octubre de 1922, convertit en Primer ministre de govern italià i el futbol va ser clau en la seva campanya amb finalitats propagandístiques. Per això, membres dels grups més radicals seguidors de l’equip porten tatuatges amb la paraula DUX.
Tot i que ens podríem remuntar més enrere, és en els anys 70 quan van començar a sorgir grups radicals feixistes relacionats amb el quadre ‘biancoceleste’ com el “Commandos Monteverde Lazio” i des de llavors, l’extrema dreta domina el fons nord de l’estadi Olímpic.
El derbi amb la Roma, l’altre gran club de la capital italiana sovint és motiu perquè aflori aquesta filiació neonazi. El 1998, durant un derbi, els ultres de la Lazio van treure una pancarta que deia: “Auschwitz és la vostra pàtria. Els forns, les vostres cases”. El 2001, van treure una altra: “Equip de negres, inflada de jueus”. Alguns jugadors, com Paolo Di Canio, s’han identificat amb aquesta forma de sentir i porten tatuatges referents a aquesta ideologia i, fins i tot, han celebrat gols amb la salutació feixista, molt celebrat per l’afició.
L’afició també s’ha caracteritzat per l’antisemitisme i va ser denunciada per fer un fotomuntatge de la imatge d’Anna Frank vestida amb la samarreta del rival, de la Roma
Finalment esmentarem que els jugadors d’altres races no ho han tingut fàcil al club. Quan Djibril Cissé va marxar de la Lazio a 2012, a les xarxes, va rebre missatges com: “ets un mico”, “ets un negre bastard”. Els últims casos van ser els de Golasa i Hitzlsperger.