Setmanari digtal i esportiu

Dilluns, 16 desembre 2024

L’Audiència Provincial ordena reobrir el cas del transplantament d’Abidal

Els magistrats creuen que hi ha "nous indicis en contra dels investigats" que obliguen a modificar el sobreseïment de la causa, segons consta en la interlocutòria

|

- Publicitat -

El cas del transplantament d’Éric Abidal torna a treure el cap. Després d’un tancament provisional de la causa que semblava definitiu, l’Audiència Provincial de Barcelona ha decidit aquest dimecres i després d’analitzar els recursos de la Fiscalia i de l’Advocacia de l’Estat, reobrir el cas reconeixent indicis que podrien conduir a la comissió d’un delicte. A més, demana prendre declaració al cosí de l’actual secretari tècnic del club, suposat donant del fetge l’abril del 2012.

Segons la interlocutòria, a la qual ha tingut accés aquest diari, els tres magistrats de l’Audiència de Barcelona creuen que les argumentacions dels recorrents duen a “entendre acreditada l’existència de nous indicis contra els investigats, per la qual cosa procedeix la reobertura de les actuacions, revocant així les resolucions recorregudes”, basant-se en un document presentat el 7 de juliol del 2018 -un cop tancat el cas- per una magistrada del Registre Civil. Aquest document, diuen els magistrats, “no es correspon amb el testimoni en el seu dia remès i expedit a la Guàrdia Civil”.

Publicitat

L’Audiència de Barcelona detalla, en relació al document presentat per la magistrada, que “en un dels documents existeixen cinc signatures, mentre que en l’altre només n’existeixen quatre, així com en un dels documents s’observa només la meitat del segell del registre, constant a més que, en un dels documents, la signatura del donent està en blanc”. A més, els magistrats creuen que “si es tractés d’una sola acta de consentiment [del cosí d’Eric Abidal], no existeix cap raó perquè una fotocòpia pugui alterar la ubicació de la signatura o la posició del segell del Registre”.

Tanmateix, el mateix text afirma que dos dies després, el 9 de juliol, la magistrada torna a comparèixer per declarar que la fotocòpia aportada anteriorment estava incompleta. Per aquest motiu, els magistrats de l’Audiència creuen que el dubte s’ha de resoldre “a través de la declaració de la Magistrada encarregada del Registre Civil o les diligències que s’estimin convenients, que permetin dissipar els dubtes sobre les irregularitats que en aquest moment s’aprecien en els documents”.

Com a darrer indici, els magistrats posen de relleu que “no es pot oblidar que no consta en l’expedient clínic tramitat a l’Hospital Barna-Clínic Grup Hospital Clínic de Barcelona cap document d’identitat del donent, ni el permís de residència d’aquest”.

Declaració del cosí d’Abidal

L’Audiència demana també la declaració del cosí d’Eric Abidal, suposat donant del fetge, donat que “res impedeix la seva declaració en qualitat de testimoni”, de la mateixa manera que tampoc hi hauria impediment perquè se sotmetés, “voluntàriament a un reconeixement forense, donat que en principi, aquesta condició de donant viu és la que es presumeix en la persona”. Ara bé, si la jutgessa davant la qual declarés el cosí de l’actual secretari tècnic del Barça veiés indicis de delicte, el podria citar “sense cap impediment processal” com a investigat.

La trucada Rosell-col·laborador, la clau

En tercer i darrer lloc, els magistrats de l’Audiència consideren que la trucada en la qual l’expresident del club barcelonista, Sandro Rosell, i un suposat treballador de l’entitat -“el telèfon pertany al Futbol Club Barcelona”- confessen haver comprat un fetge il·legal a Abidal és l’origen de la investigació. Tots dos “al·ludeixen a la compra il·legal d’un fetge, essent cert que l’exjugador d’aquest club es va sotmetre a l’operació de transplantament en data 10 d’abril del 2012″.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes