La Volta a Catalunya, que enguany complia la 100a edició, s’ha ajornat per primera vegada des de la Guerra Civil, el 1939, per la pandèmia del coronavirus i finalment es disputarà l’última setmana de març de 2021 d’acord amb el nou calendari ciclista, que per ara contempla la represa de la competició per a l’agost amb el Tour de França.
“La prioritat absoluta ara és la lluita contra la Covid-19 i evitar la seva propagació. El calendari ciclista que ha fet oficial l’UCI ha quedat reduït a pràcticament tres mesos”, va comentar el director general de la Volta, Rubèn Peris. D’aquesta manera, la centenària edició de la mítica cursa catalana, que es va aturar per l’aplicació de l’Estat d’Alarma, se celebrarà just un any després.
La ronda catalana ha volgut adaptar-se al nou escenari tractant d’organitzar la cursa amb les “màximes garanties” i comptant amb les “grans figures”, de manera que s’ha escollit una data “satisfactòria” per a totes les parts dins de les “limitades” possibilitats que ofereix el calendari. De moment, el Tour està previst que comenci el 29 d’agost i el seguiran el Mundial, el Giro i la Vuelta, tan avall com l’1 de novembre.
“Tenim claríssim que no volem fer la Volta a qualsevol preu. No tindria sentit fer-la coincidint amb el Tour, el Giro o la Vuelta. Tampoc ens plantegem fer-la en un format reduït de dies. Per això creiem que l’opció més sensata i adequada és fer-la en les nostres dates habituals l’any 2021”, va analitzar el dirigent.
Tot i la disputa amb un any de retard, Peris està “segur que l’espera valdrà la pena” i al març se celebrarà el centenari de la cursa, “una efemèride molt especial”, només a l’abast de les grans cites ciclistes: “És una xifra que en les proves per etapes només han aconseguit el Tour de França i el Giro d’Itàlia”, va expressar el màxim responsable de la Volta.
El recorregut de la centenària edició començarà a Calella i acabarà a Barcelona després de la disputa de set etapes. Peris va voler agrair “el suport dels patrocinadors, equips, corredors i molt especialment del públic” i la “comprensió” d’institucions com la secretària general de l’Esport i l’Agència Catalana de Turisme, les Diputacions i les poblacions.