Obert el secret del sumari, es van sabent més detalls del serial Barçagate. Donem cinc titulars, cada un més recaragolat que els altres quatre:
– Emili Rousaud implica l’entorn de Soraya Sáenz de Santamaría en el Barçagate.
– El Barça hauria cedit dades dels socis a I3 Ventures
– La Masia hauria servit per desviar despeses
– Una empresa investigada pel cas Barçagate està vinculada a la Fundació de Societat Civil Catalana
SORAYA SÁENZ DE SANTAMARIA
L’exvicepresident blaugrana, Emili Rousaud, ja havia advertit de les irregularitats que el van fer marxar de la junta de Bartomeu, concretament havia dit que “algú havia ficat la mà a la caixa”, i ara assegura que s’han vist confirmades les sospites que tenia. Ho ha dit en el programa “El món a RAC1”: “Algú proper a Soraya Sáenz de Santamaría va recomanar a Bartomeu la contractació de l’empresa 13 Ventures. Tant jo com diversos directius vam pensar que el president ens estava aixecant la camisa” i Rousaud acaba dient que “l’auditoria de Price no vam poder veure-la completa”.
DADES DELS SOCIS EN VENDA
L’atestat policial del sumari, del que La República Esportiva n’havia fet una primera lectura, també assenyala que des del club es volia fer propaganda particular en contra de possibles opositors o crítics a la direcció”. “S’estarien creant bases de dades amb aquesta informació privada per adaptar el missatge d’aquesta empresa (I3 Ventures), l’encarregada del treball reputacional a favor de Bartomeu i la seva junta, i en contra dels seus opositors a les xarxes socials.
Els Mossos relaten que “l’objectiu era identificar el perfil ideològic i polític del cens del club” i que en l’informe, on hi surten assenyalats els actuals candidats a la presidència del FC Barcelona, Joan Laporta i Víctor Font, “s’identifiquen unes comunitats de detractors i actius de la junta”.
DESPESES CAMUFLADES A LA MASIA
D’altra banda, els Mossos també creuen que el club hauria simulat com a despeses de la Masia uns 192.000 euros del Barçagate, fraccionats en 16.500 euros mensuals i que es van ingressar a l’empresa Tantrasoft, pertanyent al conglomerat dirigit per Carlos Ibáñez, del qual també forma part I3 Ventures. L’atestat policial explica que el director de la Masia, Xavier Martín, va declarar en la instrucció que havia demanat explicacions el febrer del 2020 a Òscar Grau, el director general del Barça, i més tard a Josep Maria Bartomeu i a Jaume Masferrer, sense obtenir cap resposta convincent.
ESPANYOLISME RELACIONAL AMB SOCIETAT CIVIL CATALANA
Segons informa el digital La Directa, el director executiu de Telam Partners, Jaime Malet Perdigo, i un dels socis de l’empresa, Javier Vega de Seoane, són patrons de la Fundació Juan Boscan que va ser la intermediària per fer arribar el finançament de grans entitats financeres o de telecomunicacions a l’entitat espanyolista. L’empresa, també registrada pels Mossos d’Esquadra, ha explicat que es van encarregar de posar en contacte la consultora i3 Ventures amb el Barça.
Malet s’ha posicionat en múltiples ocasions contra el Procés, combina el càrrec de direcció a Telam Partners amb la presidència de la Cambra de Comerç dels Estats Units i Vega de Seoane, president honorífic del Círculo de Empresarios, també ha deixat clares les seves posicions polítiques, titllant de “dolents” i “piròmans” els independentistes el 2018. Entre 2014 i 2018, coincidint amb els anys que Malet i Vega de Seoane n’eren patrons, la Fundació Joan Boscà va fer arribar centenars de milers d’euros a SCC per organitzar grans manifestacions.
La relació de sectors espanyolistes amb el Barçagate no és només a través de Telam Partners, sinó que la mateixa empresa contractada pel Barça, i3 Ventures, també va fer campanya contra l’independentisme entre 2014 i 2015. L’Operació Némesis, com va revelar El País, va llançar més de 240.000 missatges des de comptes falsos i el de Societat Civil Catalana, fundada el 2014 mesos abans de l’inici de la campanya, va ser el compte més repiulat i mencionat.